Proiectul ROUTES: Analysis of 20th Century European Migration, proiect finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Comenius.
Portalul Routes cuprinde o serie de pachete educaţionale pe tema migraţiei: 350 de publicaţii (cărţi de specialitate, articole web, poze, hărţi, etc.), 50 de interviuri cu nativi ai tărilor gazdă din Europa, 70 de interviuri cu emigranţi şi 14 interviuri cu imigranţi, 14 studii de caz, 7 rapoarte naţionale de cercetare, 1 raport transnaţional de cercetare şi 1 manual online.
Materialele educative au fost colectate de către o echipă de elevi şi profesori din 35 de şcoli generale din Italia, Germania, România, Franţa, Belgia, Slovacia şi Anglia şi sunt disponibile de şase limbi diferite.
În prezent Portalul găzduieşte lunar discuţii transnaţionale, utiliând potenţialul ICT al schimbului de informaţie (Forum, Blog, Conferinţe virtuale). Partenerii proiectului şi şcolile coordonate de aceştia au posibilitatea astfel de a impărtăşii impresii şi experienţa lor legată de eficienţa materialelor.

Asociația GEO NATURA și Universitatea de Vest din Timişoara prin Programul “Spaţii verzi” al Fundației pentru Parteneriat în parteneriat cu Mol a realizat proiectul „Înfiinţarea şi reabilitarea parcului public Piaţeta Artisţilor din Timişoara”, pe baza principiilor mediu-protective, în scopul utilizării comunitare, cu asigurarea condiţiilor optime de odihnă și relaxare.
Proiectul a fost implementat în perioada aprilie - septembrie 2010.