Poate nu stiai ...


The Centre for International Mobility CIMO acordă burse de studii studenților absolvenți și tinerilor cercetători pentru a realiza studii postuniversitare și activități de cercetare și predare in Universitățile din Finlanda. Obiectivul acestui program de burse este creșterea mobilității în Finlanda și susținerea internaționalizării cercetării și predării și creșterea legăturilor dintre Universitățile din Finlanda și alte țări.
Granturile reprezintă între 800 - 1200 euro/lună. Grantul este personal și are drept scop acoperirea costurilor de subzistență ala bursierului în Finlanda. Nu sunt incluse cheltuielile suplimentare pentru cazare, cheltuielile de transport sau cele pentru obținerea vizei.
Bursele se acordă pe o perioada cuprinsă între 3 și 12 luni. Perioada poate fi extinsă numai în cazuri excepționale. Nu se finanțează vizitele scurte.
Aplicațiile se fac continuu și trebuie trimise cu cel puțin 3 luni înainte de perioada solicitată pentru bursă. Decizia se va lua la aproximativ 2 luni după primirea aplicației.
Informații suplimentare: http://www.finland.cimo.fi

Black Sea Organization for Integration and Sustainable Development organizeză, în perioada 4-6 Decembrie 2010, primul Congres International "Integration and Sustainable Development in the Black Sea Region", în Burgas, Bulgaria.
Scopul acestui congres este aducerea în discuție a celor mai importante evenimente și proiecte din regiunea Mării Negre, care conduc la dezvoltarea economică, stabilitate, creștere socială și dezvoltare durabilă a regiunii.
Informaţii suplimentare: www.Congress.BlackSea-online.org

Serviciul German de Schimburi Academice (DAAD) acordă anual o serie întreagă de burse de categorii diferite. De regulă, oferta se publică în luna septembrie pentru anul următor de studii.

– Burse de cercetare pentru doctoranzi şi cercetători tineri
– Burse de studii pentru absolvenţi ai tuturor facultăţilor cu profil ştiintific
– Invitaţii reînnoite pentru foşti bursieri
– Burse pentru artişti
– Burse pentru lucrarea de diplomă pentru studenţii de la germanistică
– Burse pentru cursuri universitare de vară
– Programul special ERP pentru studenţii de la ştiinţe economice
– Călătorii de studii ale unor grupe de studenţi străini
– Burse de studiu “Mummert” pentru lucrarea de diplomă pentru studenţii de la ştiinţe economice
– Intermedierea locurilor pentru efectuarea practicii, alocate studenţilor străini de la facultăţile de ştiinţe ale naturii

Informaţii suplimentare puteţi obţine de la Centrul DAAD de informare şi consultanţă www.daad.ro la Bucureşti.
DAAD a elaborat o bază de date care cuprinde numeroase burse: www.daad.de
În aceastaă bază de date puteţi căuta ţintit oferte de burse în domeniul dvs.
În cadrul programului berlinez pentru artişti, DAAD oferă burse substanţiale tinerilor artişti talentaţi. Mai multe detalii găsiţi accesând adresele www.daad-berlin.de şi www.berliner-kuenstlerprogramm.de

Mișcarea ecologica a orașului Novi Sad, Serbia organizează, în perioada 22-24 Septembrie, The XIV International Eco-Conferince on Safe Food.

Informații suplimetare: - Invitation to the 14th International Eco-Conferince

Registration form

Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de economie și de administrare a afacerilor, Catedra de Management, Şcoala Masterală vă invită la conferința internațională în domeniul resurselor umane:
PERFORMANŢA ÎN ORGANIZAŢII DIN PERSPECTIVA RESURSELOR UMANE - PUTERE PRIN OAMENI.
Evenimentul se va desfăşura în perioada 23-24 aprilie 2010 în AULA MAGNA a Universităţii de Vest Timişoara. Programul conferinţei cuprinde sesiuni de training, prezentări interactive care încurajează schimbul de idei şi experienţe pe teme precum: °LEARNING & ACTING TOGETHER- ’’LECŢII DE BUSINESS’’ DE LA CAMPIONI
°CUM SĂ ATINGEM PERFORMANŢA ÎN ORGANIZAŢII
°PROFIL DE PERFORMER
°LIDERI AUTENTICI- PUTEREA PASIUNII
°LIFESKILLS DEVELOPMENT- PERFORMANŢĂ LA NIVEL INDIVIDUAL ŞI ORGANIZAŢIONAL
susţinute de specialişti HR şi lideri recunoscuţi în domeniu.
Invitat special: dr. RAED ARAFAT- Preşedinte fundaţia SMURD ROMÂNIA.
Conferinţa cuprinde și o compeție în domeniul Resurselor Umane: ’’ LET’S BE ... THE GREATEST!’’ Pot participa la acest concurs toţi studenţii de la forma masterală şi de licenţă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.
Informatii suplimentare: http://www.feaa.uvt.ro/anunturi/Invitatie...

Programul Orizonturi Deschise se adreseaza acelor tineri care doresc sa-si desavarseasca formatia intelectuala si profesionala prin programe de master sau doctorat in universitatile prestigioase ale lumii. Fundatia Dinu Patriciu vine in intampinarea acestor tineri prin cele 100 de burse in valoare de maxim 15 000 USD pe an fiecare, atribuite pe intreaga durata a programului masteral/doctoral, si in masura sa acopere total sau numai partial cheltuielile de scolarizare si de subzistenta implicate de formatia respectiva.
Sunt eligibili acei tineri, cetateni romani, care au fost deja acceptati intr-un program masteral/doctoral la o universitate straina de prestigiu, care isi incep programul masteral/doctoral in anul universitar pentru care solicita bursa. Spre exemplu, pentru sesiunea de depunere a candidaturilor din anul 2010 (15 aprilie - 15 iunie) sunt considerati eligibli numai acei studenti care vor incepe programele de studiu in anul universitar 2010-2011.
Informatii suplimentare:http://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/orizonturi-deschise

Programul Inventeaza-ti viitorul se adreseaza studentilor din ciclul de licenta cu performante scolare bune, dar care provin din familii cu resurse modeste. Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda simultan si pe durata intregului an scolar (9 luni): - 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna fiecare pentru studenti cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice.
Solicitantii burselor programului "Inventeaza-ti viitorul!" trebuie sa fie cetateni romani, inmatriculati in anul universitar curent ca studenti in ciclul de licenta in reteaua de universitati romanesti si trebuie sa indeplineasca simultan doua conditii:
1. sa aiba rezultate scolare bune, adica o medie a ultimilor 2 ani de studii cel putin egala cu 9,00
2. sa aiba o situatie sociala modesta, respectiv sa provina din familii cu o medie a venitului lunar pe membru de familie in ultimele trei luni inferior pragului de 400 lei pe luna
Data limita: 15 martie 2010
Informatii suplimentare:http://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/inventeaza-ti-viitorul

Fundatia Robert Bosch acorda 12 burse cu incepere de la 1 octombrie 2010 pentru Manageri Culturali (m/f) din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est in vederea participarii la un stagiu de calificare in domeniul managementului cultural pe o perioada de 13 luni in Germania. Stagiarii vor fi incadrati in institutii culturale de pe teritoriul german (cu exceptia Berlinului) si vor prezenta in Germania, prin proiecte inovative, mediul artistic si cultural tanar din propria tara. Programul include totodata cursuri de perfectionare in domeniile: planificarea proiectelor culturale, achizitie de fonduri, cursuri de relatii cu presa si marketing cultural, precum si de negociere.
Aplicarea online in limba germana este posibila pana la data de 14 martie 2010 exclusiv prin accesarea paginii web www.moe-kulturmanager.de

Fundatia SCIENTICA, sub auspiciile Academiei Oameniilor de Stiinta din România organizeaza concursul IDEI STIINTIFICE INOVATIVE. Concursul se adreseaza elevilor, studentiilor si tinerilor cercetatori pâna în 30 de ani. Câstigatorii vor fi spirijiniti pentru valorificarea ideilor si tehnologiilor premiate.
Înscrierea se va face on-line; concurentii trebuie sa depuna propunerea în format electronic la adresa: http://www.aos.ro/frame_principal.html si pe hârtie (prin posta) la adresa indicata pe pagina web a concursului pâna la data de 31 martie 2010.

Simularea Parlamentului European este un proiect național ce îşi propune creşterea gradului de implicare al tinerilor români în societatea civilă prin familiarizarea acestora cu procesul decizional utilizat la nivel înalt, precum şi prin dezvoltarea unor aptitudini şi abilităţi care să le dea acestora încredere în forţele proprii şi în rolul pe care îl pot juca în societatea civilă. Simularea Parlamentului European 2010 se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 14-20 aprilie. Proiectul reuneste 135 de participanţi din toată ţara şi nu numai. Aceştia vor fi implicaţi într-o serie de dezbateri structurate pe baza procesului decizional utilizat în cadrul Parlamentului European.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza a treia editie a proiectului de burse Tinere Talente. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei invita tineri muzicieni si artisti plastici la o noua selectie in cadrul programului de burse Tinere Talente. "Tinere talente" sustine si promoveaza tineri artisti din familii cu venituri mici, ce nu isi pot dezvolta potentialul din cauza lipsurilor materiale.

UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE „CAROL I” Bucureşti anunţa organizarea celei de a 6-a Sesiuni de comunicări ştiinţifice cu participare internaţională STRATEGII XXI. Sesiunea a constituit de-a lungul anilor un cadru academic adecvat si generos pentru schimburile de idei, exprimarea opiniilor şi aducerea la cunoştinţa publicului a celor mai recente rezultate ale cercetărilor în domenii conexe fenomenului militar contemporan. Va invitam să participaţi, în perioada 15-16 aprilie 2010, la cea de-a 6-a ediţie a Sesiunii cu tema “SECURITATE ŞI APĂRARE EUROPEANĂ ÎN CONTEXTUL CRIZEI ECONOMICO-FINANCIARE ”
Pentru informaţii suplimentare va rugam accesaţi:
http://www.unap.ro/sesiune/ro/index.html


Ordin al Primului Ministru privind transparenta decizională referitoare la acordarea titlurilor ştiinţifice şi didactice.