Programe internationale» In cadrul Programului ESPON 2013 au fost lansate noi oportunităţi de finanţare a cercetării teritoriului. Apelurile pentru proiecte de cercetare lansate în cadrul programului sunt:
» Apel pentru propuneri de proiecte Prioritatea 1 - Cercetare aplicată în domeniul dezvoltării
» Apel pentru propuneri de proiecte Prioritatea 2 – Analize focalizate spaţial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 2.
» Apel pentru propuneri de proiecte Prioritatea 4 - Valorificarea rezultatelor cercetărilor, consolidarea spiritului de proprietate asupra rezultatelor, creşterea participării la procesul de luare a deciziei (pot participa doar Punctele de Contact ESPON desemnate de statele participante la program).
Bugetul total disponibil este de 5.900.000 Euro.
Pachetul de documente pentru formularea propunerii de proiect este isponibil pe site-ul web www.espon.eu la secţiunea „How to apply”. Termenul limită pentru transmiterea proiectelor este 28 iunie 2010.
Mai multe informatii la: http://www.esponromania.ro

» Programul de burse al Guvernului francez - Programul bursă de doctorat în cotutelă este o bursă de 12 luni repartizate pe durata a doi sau trei ani universitari consecutivi, pentru o teză de doctorat realizată sub dubla conducere a unui profesor universitar român şi a unui profesor universitar francez, în orice şcoală doctorală abilitată. Se adresează candidaţilor de naţionalitate română care au terminat studiile în anul 2009 sau care sunt în prezent în al doilea an de Master sau în primul an de doctorat în cotutelă în România (convenţia de cotutelă este obligatorie încă de la începutul tezei).
Candidatura se face în exclusivitate online, pe site-ul http://www.ambafrance-ro.org/bourses/user/login .Studentul trebuie să-şi creeze un cont, să răspundă la informaţiile cerute şi să ataşeze documentele necesare. Înscrierile online se fac până la 21 martie 2010. Mail multe informatii la: http://www.ambafrance-ro.org.

» Programul "Cooperation"sustine activitatiile de cercetare realizate in cooperare trans-nationala.

»  Programul "Ideas"are scopul de a permite obţinerea unor rezultate stiintifice si tehnologice de varf.

» Programul "People":aare scopul de a face Europa mai atractiva pentru cercetatorii performanti.

Cuprinde urmatoarele module:
» Initial training of researchers to improve mostly young researchers
» Life-long training and career development
» Industry-academia pathways and partnerships
»  International dimension
» Specific actions

» Programul "Capacities":are scopul de a creste capacitatile de cercetare si inovare in Europa.

» Europa Media Trainings Ofera informatii despre activitati de training si alte evenimente din Europa pentru a ajuta organizatiile si persoanele individuale sa acceseze finantarea disponibila in EU.

» Programul HSP Huygens este deschis pentru studentii din toate tarile. Se adreseaza studentiilor care vor sa studieze in Olanda in ultima faza a studiilor de licenta sau in timpul studiilor de master.

Lifelong Learning Programme derulează următoarele programe:

» The Erasmus Programme se adreseaza studentilor, profesorilor si personalului universitatilor.
» Programul Grundtvig sustine invatarea si mobilitatea pe tot parcursul vietii, pentru instruirea practica a adultilor, precum si a institutiilor si organizatiilor care ofera aceste servicii.

CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) este un program regional de mobilitati academice care se deruleaza in Europa Centrala si de Est. Bursele se acorda atat studentilor cat si cadrelor didactice.