Centre de Cercetare UVT

Centrele de cercetare stiintifica / creatie artistica reunesc atat membrii de seama ai comunitatii academice cat si tineri cercetatori interesati de obtinerea de performante in domeniul de referinta, oferind cadrul organizatoric, baza materiala precum si conditiile formarii resurselor umane necesare cercetarii in domeniu.


Centrele de cercetare stiintifica / creatie artistica pot functiona fie in cadrul catedrelor universitare, fie ca unitati distincte sau departamente pe langa cadre, facultati sau universitati. Cand este necesar, un centru de cercetare poate avea acces la baza materiala a altor laboratoare / catedre / departamente din universitate si alte universitati / institutii confirmate prin acceptul acestora.


Modalitatile in care are loc identificarea, evaluarea si recunoasterea centrelor de cercetare stiintifica / creatie artistica se bazeaza pe competitia si criteriile stabilite la nivelul universitatii dar si pe competitia la nivelul national organizata de CNCSIS.
Respectivul proces are loc anual in scopul validarii de noi centre si la fiecare 5 ani pentru centrele recunoscute anterior de CNCSIS.


Aceste centre se pot incadra in urmatoarele categorii:

     •Centre de cercetare stiintifica
     •Centre de creatie artistica
     •Centre de excelenta stiintifica
     •Centre de excelenta artisticaProcesul de identificare si evaluare a Centrelor de Cercetare de catre CNCSIS